Naar mokveld.com
Ashley, Assistent uitbesteder

Ashley, Assistent uitbesteder

‘De vele contacten zowel intern als extern, maken mijn werk zo leuk.‘

‘Ik moet de planning van de productie goed in de gaten houden en zien wanneer er onderdelen nodig zijn. het is mijn verantwoordelijkheid dat alle materialen op tijd geleverd worden tegen een goede kostprijs. Wat dat betreft heeft mijn werk overlap met onze inkoopafdeling. Het verschil zit er in dat ik werkzaamheden uitbesteed, waardoor je naast werktuigbouwkunde ook kennis moet hebben van de verschillende verspaningstechnieken.

Ik heb contact met ongeveer twintig toeleveranciers, waarvan er een aantal internationale bedrijven zijn. Zij maken met op basis van onze instructies en tekeningen onderdelen voor onze afsluiters en kleppen. Omdat kwaliteit en nauwkeurigheid belangrijke factoren zijn voor de soms zeer kritische onderdelen, is het belangrijk om de relaties met de toeleveranciers goed te onderhouden. Inzicht in elkaars capaciteiten, kennis en kunde zijn daarbij zeer belangrijk.

Niet alleen extern heb ik veel contact, maar ook intern met de verschillende afdelingen. Ik werk nauw samen met inkoop, productie, tekenkamer, R&D, de meetkamer en onze logistieke afdeling. Dat maakt mijn werk zo leuk en divers.

Naast mijn werk als Assistent uitbesteder ben ik ook al tien jaar lid van onze Ondernemingsraad, waar ik verantwoordelijk ben voor de communicatie, zoals het publiceren van stukken op ons intranet. Als OR-lid krijg ik een goed inzicht wat er allemaal speelt binnen het bedrijf en probeer je een klankbord te zijn voor alle medewerkers. Dit is ontzettend leerzaam en ook goed voor mijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.’