Naar mokveld.com
Dennis, R&D Instrumentation Engineer

Dennis, R&D Instrumentation Engineer

‘Een gevarieerde baan bij een bedrijf waar je met de nodige ambitie jezelf kunt blijven ontwikkelen en doorgroeien.’

Ruim 12 jaar geleden kon ik bij Mokveld aan de slag op montage afdeling en van daaruit heb ik allerlei verschillend werk aangegrepen om verder te groeien. Op een gegeven moment kwam op die afdeling de functie Instrumentatie Specialist beschikbaar. In die functie hield ik me bezig met het inregelen van instrumentatie en schreef ik handleidingen voor de collega monteurs. In deze productiefunctie werkte ik al veel samen met onze R&D afdeling bij het testen van instrumentatie. R&D schreef de test en ik zorgde voor de uitvoering en koppelde de uitkomsten terug.

Een paar jaar later kon ik doorgroeien als Instrumentatie Engineer bij de R&D afdeling. In deze functie houd ik me bezig met de ontwikkeling van nieuwe en bestaande instrumentatie. Ik kijk naar de toepassingen van de instrumentatie en wat de mogelijkheden zijn. Ik ben betrokken bij het volledige proces, van specificaties tot eisen, van tests tot contact met leveranciers. Ik werk ook nauw samen met de R&D engineers die de aandrijvingen voor de afsluiters ontwikkelingen omdat instrumentatie en regelgedrag daarvoor van groot belang zijn.

Een andere tak van sport in mijn werk is het beheer van de verschillende software die wij gebruiken bij het inregelen, testen of kalibreren van onze afsluiters. Dat vraagt de ene keer om aandacht aan de developer-zijde en de andere keer aan de UX-zijde. Echt gaaf!

Al die softwarekennis pas ik ook weer toe bij de ontwikkeling van onze online valve monitoring. Daar zijn wij volop mee in ontwikkeling en bieden wij onze klanten verregaande service om predictive maintenance toe te passen. Iets wat echt bijdraagt op het gebied van energie- en milieubesparingen. Onze klanten kunnen daarmee flink besparen op periodiek onderhoud zonder dat ze inboeten op betrouwbaarheid van de afsluiter

Al met al een gevarieerde baan bij een bedrijf waar je met de nodige ambitie jezelf kunt blijven ontwikkelen en doorgroeien.