Naar mokveld.com
Marieke, HR Manager

Marieke, HR Manager

‘Met onze duurzame inzetbaarheid ben ik altijd bezig om ervoor te zorgen dat onze medewerkers gelukkig zijn in hun werk.’ 

‘Voor mij is de factor mens in een organisatie heel erg belangrijk. Een van de grootste drijfveren waardoor mensen productief zijn is plezier in het werk. Als mensen blij en gelukkig zijn in hun werk, dan heeft iedereen er profijt van. Met onze duurzame inzetbaarheid ben ik daarom ook altijd bezig om ervoor te zorgen dat onze medewerkers gelukkig zijn in hun werk en zo het beste tot hun recht komen ten behoeve van de klanten en de organisatie. 

Het is mooi om te zien dat projecten die wij inzetten waar het bedrijf en medewerker baat bij hebben worden gewaardeerd door de collega’s. Dat kunnen individuele oplossingen zijn, zoals iemand helpen die niet goed in zijn of haar functie zit of bedrijfsbrede projecten, zoals het introduceren van ons e-learning platform oZone. Naast interne projecten krijg ik ook energie van succesvolle werving en selectie. Dat de goede mensen ons weten te vinden door de ingezette employer branding.

Het werk bij Mokveld is interessant door de enorme diversiteit die ik dagelijks tegenkom. Denk hierbij aan het werken met praktisch en theoretisch geschoolde mensen of het internationale aspect waar we rekening mee moeten houden. Dat vraagt om focus op de individuele werknemers, maar tegelijkertijd ook op grote groepen en afdelingen. Bij Mokveld komen alle facetten van HR aan bod.

Ik krijg de kans mensen vooruit te helpen en het beste uit zichzelf te halen. De jonge generatie wil je aan boord houden door ze genoeg perspectief en uitdaging te bieden. De oudere collega die merkt dat dingen in het werk niet meer gaan zoals voorheen, bijvoorbeeld door het werken met nieuwe machines of nieuwe methoden, die wil je ook helpen. Je wilt graag dat als zij met pensioen gaan, ze niet volledig uitgeblust zijn, maar positief en fit hun pensioen in gaan.’