Naar mokveld.com
Michael, Teamleader Project engineering

Michael, Teamleader Project engineering

‘Je wordt bij Mokveld op technisch inzicht echt uitgedaagd op de vlakken van materiaal, product en proceskennis, evenals je rekenvaardigheden.’

‘Als Teamleader Project engineering begeleidt ik onze Project Engineers in Kuala Lumpur. Dat is tweeledig. Nieuwe collega’s begeleid ik in een uitgebreid inwerktraject om kennis te maken met onze producten en organisatie. Door Covid-19 gebeurt dat nu volledig digitaal, maar normaal gesproken komen ze daarvoor naar Nederland.

Daarnaast ben ik de schakel tussen hun en de fabriek in Gouda. Veel orders die onze collega’s uit Kuala Lumpur begeleiden worden namelijk hier in Gouda gemaakt. Door de fysieke afstand en het tijdsverschil met Kuala Lumpur, kunnen zij tijdens onze kantooruren niet ingaan op vragen of problemen tijdens het productieproces in Gouda. Ik ben dan beschikbaar om direct in te springen. De volgende dag koppel ik dat dan terug via mail of een video call.

Het leuke aspect aan project engineering is dat je de order van begin tot eind begeleidt. Je bent onderdeel van het project team en hebt veel contact met de constructeur, productie en Quality Engineering. Je wordt bij Mokveld op technisch inzicht echt uitgedaagd op de vlakken van materiaal, product en proceskennis, evenals je rekenvaardigheden.

De toekomst bij Mokveld is interessant omdat er een verschuiving in de Olie & Gas markt plaatsvindt. We moeten onze producten blijven ontwikkelen om te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving en inzetten op nieuwe markten, zoals de water en waterstof markt. Dit doen we door nieuwe producten te ontwikkelen of nieuwe technieken toe te passen. Ik vind het mooi om te zien dat wij daarin best voorop lopen. Ik heb echt het idee dat ik daarmee een bijdrage lever aan een duurzame ontwikkeling van de energiemarkt.’