Naar mokveld.com
Mirte - Inkoper

Mirte - Inkoper

‘We zijn er trots op dat we kwalitatieve afsluiters leveren en dat betekent dat ook de materialen, waarmee deze afsluiters gemaakt worden, van goede kwaliteit moeten zijn.’

Kwaliteit is erg belangrijk voor Mokveld. We zijn er trots op dat we kwalitatieve afsluiters leveren en dat betekent dat ook de materialen, waarmee deze afsluiters gemaakt worden, van goede kwaliteit moeten zijn. Als inkoper zorg ik er daarom altijd voor dat we de beste materialen inkopen.

Zodra onze tekenkamer en engineers de order hebben ontvangen gaan ze aan het werk om uit te zoeken wat er allemaal aan onderdelen in het project nodig zijn. Van deze onderdelen worden stuklijsten gemaakt, die bij de afdeling inkoop terecht komen. Dan is het aan ons de taak om deze onderdelen volgens de gewenste materiaal specificaties te bestellen. Wij focussen ons echt op de inkoopdelen, zoals de instrumentatie en bijbehorende kasten, gietwerk en smeedwerk.

We werken op een kleine maar gezellige afdeling. Elke inkoper heeft een eigen pakket aan leveranciers en zorgt ervoor dat met het inkopen gelet wordt op goede inkoopvoorwaarden, levertijden, kwaliteit en prijzen. Omdat wij als Mokveld kwaliteit zo hoog op de agenda hebben staan, is ook van groot belang dat onze leveranciers goede kwaliteit leveren. Omdat wij geen koopjesjagers zijn en veel waarde hechten aan een goede band met een betrouwbare leverancier is Leveranciersrelatiemanagement een belangrijk onderdeel. Om onze relaties te onderhouden moet ik ook regelmatig reizen, aangezien we met veel internationale leveranciers werken.

Sinds kort werk ik ook in onze nieuwe QRM team. Met Quick Response Manufacturing werk je in een klein team met collega’s van verschillende afdeling met als doel om de levertijden van onze producten verkorten. Dit is een hele andere manier van werken maar wel ontzettend leuk omdat je van begin tot eind betrokken bij het proces. Van het binnenhalen van de order tot de levering van de afsluiters.

Naast mijn werk als inkoper ben ik ook actief in onze personeelsvereniging. Het is ontzettend leuk om de collega’s in informele sfeer beter te leren kennen. Niet alleen via deze uitjes, maar ook via de hardloopgroep waarmee we aan een aantal wedstrijden per jaar meedoen, zoals de Goudse Singelloop.