Naar mokveld.com
Stephan, Allround constructeur

Stephan, Allround constructeur

‘Ik word er blij van als een project van tekening tot eindproduct goed is verlopen’

‘Iedere keer als een van ‘mijn’ afsluiters klaarstaat voor transport geeft dat een gevoel van trots. Laatst nog bij een afsluiter die naar Zuidoost Europa ging, waarbij de meeste techniek onder de grond komt te zitten. Als constructeur zorg ik ervoor dat we de wensen van de klant omzetten in een afsluiter. Je maakt een tekening op basis van de specificaties, een stukslijst waarmee de afdeling inkoop onderdelen kan bestellen en tot slot verzorg je de instructies en informatie waarmee de monteurs de afsluiter in elkaar kunnen zetten. Daar is kennis voor nodig, goede communicatie en samenwerking met het projectteam en de juiste instrumenten. Ik word er blij van als zo’n project van tekening tot eindproduct goed is verlopen.

Bij Mokveld kom je als tekenaar binnen en leer je gaandeweg meer vaardigheden. Omdat we alle afsluiters op maat maken, kun je de vakkennis alleen intern opdoen. Je leert in het eerste jaar de producten kennen, alle trucjes en projecten coördineren. Waar moet je op letten, waar moet je naar antwoorden zoeken, enzovoort. Dat leerproces kan niet te snel gaan, want dan wordt het te veel en is de kans groot dat je fouten maakt. Onvolkomenheden willen we juist minimaliseren.

Over 10 jaar hoop ik dit werk nog steeds te doen. Ik kijk met grote nieuwsgierigheid uit naar alle wijzigingen in de gas- en olie-industrie. Welke kant gaat het op? Wat doet dit met de producten van Mokveld? Kijk naar de verschillen met de afsluiters voor de waterindustrie: het is een uitdaging om de verschillende afsluiters aan al die normen te laten voldoen. Deze kennis geven we door aan de volgende generatie en dat is iets om trots op te zijn.’