Naar mokveld.com
Willem-Jan, Manager Sales

Willem-Jan, Manager Sales

‘Verschillende landen en dus verschillende culturen: ook dat maakt werken bij Mokveld interessant.’

‘Mokveld was op zoek naar een marketingmanager, maar eenmaal op gesprek kwamen we er al snel achter dat die rol niet voor mij was weggelegd. Wel ontstond er een geanimeerd gesprek over afsluiters. Twee weken later werd ik gebeld: ze zochten iemand in Kuala Lumpur om een kantoor in China op te zetten. Dat zag ik wel zitten. Ik heb 5 jaar voor Mokveld in Maleisië gewerkt, daarna 4 jaar in Noorwegen en vervolgens nog eens 8 jaar in Maleisië. Tot ik 2 jaar geleden terugkeerde naar Nederland, waar ik Manager Sales ben.

Als verkoper breng je de afsluiters zo goed mogelijk aan de man. Je beschikt over de nodige technische kennis om gedegen advies te geven en je houdt bij wat er in de markt gebeurt. Je beweegt je tussen drie disciplines: Marketing, Product Management en R&D. Het is een brede internationale functie; zo kreeg ik vandaag in 3 uur tijd vragen uit Japan, Qatar, Schotland, Noorwegen, de VS en Denemarken. Verschillende landen, verschillende klanten en dus verschillende culturen: ook dat maakt werken bij Mokveld interessant.

In mijn functie hebben veel dingen tegelijk aandacht nodig. Mijn kracht? Ik kan al die ballen goed in de lucht houden en zaken in het juiste verband plaatsen. Elke vraag wordt in een bepaalde context gesteld en het is de kunst die context te begrijpen om een goed antwoord te geven. Ik zeg ook altijd hoe ik een vraag heb begrepen om er zeker van te zijn dat de klant en ik op één lijn zitten.

Over 10 jaar werk ik waarschijnlijk nog steeds bij Mokveld, al heb ik geen idee in welke functie. In de afgelopen 20 jaar heb ik al zes verschillende functies gehad en ze kwamen allemaal op mijn pad. Mokveld zit in de stromingstechniek, dus go with the flow!’

Tip

Bij Mokveld heeft je werk direct invloed op het geheel en dat geldt voor werk op elk niveau. Je weet waar je het voor doet en met welk resultaat.