Naar mokveld.com
Yerbol - KAM coördinator

Yerbol - KAM coördinator

'Wij zijn op het gebied van veiligheid de brug tussen management en werkvloer'

Als KAM coördinator houdt ik me bezig met alles dat met kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu te maken heeft. Omdat we internationaal georiënteerd zijn, ook wel QHSE genoemd. Daarnaast ben ik ook hoofd BHV.

Om onze kwaliteit te waarborgen zijn we als Mokveld gecertificeerd naar industriële standaarden, zoals de ISO 9001 en ISO 45001. Onze afdeling beheert deze standaarden en leidt de audits in goede banen.

Naast kwaliteit is veiligheid voor ons uitermate belangrijk. Daarom ben ik altijd alert op wat we kunnen verbeteren. Daarin is de bijdragen en initiatief van onze collega’s onmisbaar. Zij kunnen op verschillende manieren verbeterpunten op het gebied van veiligheid aandragen. Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken dat de collega’s daarvoor geen drempel voelen. Elke suggestie helpt in het behalen van onze verbeterdoelen. 
Interne communicatie is een belangrijk speerpunt voor veilig werken. Ik schrijf daarom HSE Alerts die we op ons intranet publiceren, maar ook instructies voor bijvoorbeeld werken met chemicaliën.

Het laatste onderdeel waar ik me op richt is milieu. Milieu en duurzaamheid worden steeds belangrijker in de maatschappij en ook voor ons. Om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de milieueisen die gesteld worden vanuit de overheid en industrie, werk ik veel samen met onze Technische Dienst en Productie afdeling. Denk hierbij aan afval scheiden, recyclen en energiebesparende maatregelen, zoals onze verlichting vervangen door LED-verlichting.